SPORT & VÝCVIK

Agility

Jako pro každého typického pudla je agility pro Rudáška velkou zábavou. Je rychlý a spolehlivý. Vzhledem k tomu, jak velkou zátěží agility je, nechtěli jsme nic uspěchat a začínali jsme trénovat až v cca v roce, a i v dalších letech jsme trénovali velmi umírněně. Naše první závody jsme absolvovali v březnu 2017 a přestože jsme v roce 2018 vinou zlomeného prstu prakticky netrénovali, velmi rychle jsme se propracovali až do kategorie A3. Vzhledem ke zlomenině prstů a poškozeným vazům v tlapce se agility věnujeme pouze rekreačně a je pro nás opravdu jen zábavou, ke které se čas od času pro radost vracíme…
Dosažené tituly: vítěz několika zkoušek kategorie A2 i A3

 

Coursing

Coursing je Rudáškovo největší vášní. Miloval honění střapce od prvního pohledu a coursing je jednoznačně jeho nejoblíbenějším sportem. Rudášek loví s velkým nasazením, krásně si nadbíhá a perfektně zabíjí a hlídá ulovený střapec. Věnujeme se klasickému coursingu v přírodním terénu. Rudáš bez problémů splnil všechny tréninkové i licenční běhy a získal coursingovou licenci. V roce 2017 se stal Mistrem republiky.
Dosažené tituly: vítěz několika závodů, Mistr republiky 2017

 

Caniscross

Jak unavit hnědého pudla je evergreenem. Přidali jsme tedy do sortimentu našich aktivit canisscross, ten pravý, kde pes je na postroji a opravdu táhne. Nikdy bych nevěřila, že tohle bude aktivita, kterou bude Rudášek milovat a nadšeně štěkat, jen co uvidí, že obouvám boty a vytahuji postroj…  tak uvidíme, třeba někdy zkusíme i závody.

 

Canisterapie

Canisterapie je jedna z aktivit, na kterou nezapomínáme, ale také na ní není aktuálně čas. Otestovali jsme, že Rudášek vlohy pro canisterapii rozhodně má, nechá se sebou manipulovat, miluje děti i dospělé a jen tak ho něco nerozhodí… k plnění zkoušek a reálné praxi budeme mít jistě příležitost v následujících letech. Radost bychom pomocí terapie chtěli přinášet především seniorům.